Lektör och skrivcoach

Är du redo att bli utgiven?

Lennart Guldbrandsson, författare, lektör och skrivcoach.

För att du ska kunna ha en chans i dagens bokflod räcker det inte att ha ett bra språk, en intrig som hänger ihop och rollfigurer som läsaren kan identifiera sig med. Det mesta av de sakerna kan ett par vänner som läser din text hjälpa dig med. Det behövs mycket mer än så om du vill lyckas på allvar.

Du behöver en idé som är fullständigt lysande. Du behöver en intrig som både överraskar och tillfredsställer. Du behöver ett tema som känns ända in i maggropen. Berättelsen måste bli mer spännande, mer rolig, mer tragisk och mer känslosam. Det är det jag kan jag hjälpa dig med.

Jag är författare i grunden, men har jobbat med att förbättra andras texter i snart femton år. Jag har läst det mesta, från utmärkta böcker till rent skräp. Mina klienter är mycket nöjda och många återkommer gång på gång.

Men jag har märkt att de flesta klienter vill ha betydligt mer än vad standardpaket och snabba läsningar kan erbjuda. Efter en ökad mängd förfrågningar kommer jag därför att bli mer selektiv med vilka manus jag tar mig an, men å andra sidan gå betydligt djupare än en vanlig lektör gör. Räkna med att stuva om rejält i texten och att få insikter om vad det är du skriver, som är mycket mer värda på längre sikt.

Välj mellan

 • Lektörspaketet (minst 12 fullmatade A4-sidor om idé, struktur, tema och rollfigurer – Pris: 10 000 kr, inklusive moms 25%), eller
 • Skrivcoachpaketet (kontinuerlig hjälp med möten, mejlkontakt, etc, enligt överenskommelse, under ett helt år – Pris: 17 000 kr, inklusive moms 25%)

Om du tror att ditt manus har vad som krävs, är du välkommen att kontakta mig.

Kontakta mig
Telefon: 070-207 80 05
lennart@elementx.se

Jag är bekvämast med att vara lektör och skrivcoach inom följande ämnen, genrer och format:

 • facklitteratur: managementlitteratur, handböcker, memoarer, uppsatser, artiklar, självhjälpsböcker, populärhistoria, populärvetenskap, vetenskap.
 • skönlitteratur: deckare, thriller, historiska romaner, noveller, komedi.
 • dramatik: film- och TV-manus.

Jag ger inte lektörsutlåtanden om poesi, låttexter, musikal, opera, kokböcker, reseböcker, chick lit, science fiction eller fantasy. Inte för att jag inte skulle kunna, utan för att jag vet att det finns andra lektörer som gör det bättre.

Det här erbjuder jag

När du skickar en text till mig får du alltid rekommendationer som är anpassade efter dig och din text. Det är trots allt du som ska skriva den. Jag ser det som mitt uppdrag att hjälpa dig att nå ditt mål. Därför börjar jag alltid med att ställa några frågor, så att jag vet vad du vill ha.

Du kan alltid lita på att jag skickar dig vidare om jag tror att någon annan lektör eller skrivcoach skulle passa dig bättre.

Till början

Omdömen om Lennart Guldbrandsson

“Haft känslan under flera år att min skrivprocess kört fast, och skrivkrampen biter tag i mig så fort jag ger mig i kast med mina manus. Jag har börjat tvivla på om det verkligen är mening att jag ska skriva över huvud taget.

Så tipsade en vän mig om sin skrivcoach och gav mig rådet att kontakta honom. Jag var väldigt nervös inför vårt samtal och självtvivlet var så starkt att jag kände skam. Men bara efter några minuter in i samtalet så hade min oro bytts mot ett lugn. Jag fick förtroende direkt för Lennart. Och samtalet blev både glatt och inspirerande. Jag kände att han kunde förstå och även spegla mig i min skrivprocess och råden jag fick gav mig inte bara nytänk utan även lust tillbaka och hopp.
Så tusen tack Lennart för din tid, ditt engagemang och din förmåga att coacha i skrivprocessen.
Med värme
 • Fler texter under Resurser för författare ovan
0 comments on “Lektör och skrivcoach
8 Pings/Trashbacks för "Lektör och skrivcoach"
 1. Tillgång avslutar med flaggan i topp | Tillgång skriver:

  […] sin tid. Han delar med sig av skrivtips två gånger i veckan på elementx.se och ger feedback som lektör. Han är också en av frontfigurerna bakom det ganska framgångsrika projektet Kvinnliga […]

 2. […] Lektören och spökskrivaren Lennart Guldbrandsson (som är intervjuad i #författarboken) har skrivit fler tips om att anlita lektör. […]

 3. […] Den här gången vill jag slippa så mycket omskrivningar och strykningar och har tagit hjälp av  Lennart Guldbrandsson för att få ordning på dramaturgi och synopsis från början. Om ett år ska den vara klar. Just […]

 4. […] Lektör och skrivcoach […]