Vinnare i drakchokladtävlingen

För några veckor sedan skrev jag mitt 200:e inlägg på den här bloggen. I samband med det utlyste jag en tävling i samarbete med Maria Byquist/Slottsdraken där man kunde vinna specialgjord drakchoklad eller muggar. Läs vidare för att se vem som vann!

(I den här texten, liksom i mina andra, använder jag massor av förklarande länkar. Jag hoppas att du tar dig tid att besöka några av dem, för där finns mycket matnyttigt.)

Bidragen

Jag fick många fina bidrag till tävlingen. Innan jag avslöjar vinnarna av chokladen respektive muggen vill jag nämna att det mest omtyckta blogginlägget var ”Att säga åt folk att skriva varje dag är dumt” (från april 2017), som flera tyckte var befriande. Några av de andra texter som deltagare valde var bland andra ”6 sätt att gestalta i din text” (januari 2015) och ”Låt aldrig din rollfigur minnas” (november 2019), ”Glöm inte syltsnittarna” (september 2016) och ”Oroar du dig för språket i ditt manus?” (februari 2019), så det var ganska stor tidsmässig spridning på valen.

Vinnarna

En av dem som gillade inlägget om att det är dumt att säga åt folk att skriva varje dag var tävlingens första deltagare, Jonas Bohlin, som motiverade sitt val så här:

Ett tips som kan förhindra att folk spänner sig och känner dåligt samvete i onödan. Ja, ett tips som kan förhindra ett tappat mod.

Så bli inte som Churchill helt enkelt:

“Writing a book is an adventure. To begin with it is a toy and an amusement. Then it becomes a mistress, then it becomes a master, then it becomes a tyrant. The last phase is that just as you are about to be reconciled to your servitude, you kill the monster and fling him to the public.”

För den fina historiskt kunniga motiveringen får Jonas två vackra muggar med Slottsdrakemotiv. De är på väg.

Vinnare av hela tävlingen är dock Hanna Eriksson, som får den specialgjorda drakchokladen. Hennes val och motivering löd så här:

Min röst går till ”Tio nivåer på de manus jag läser” eftersom den gav mig en sådan aha-upplevelse. Den förklarar på ett guldäppelpedagogiskt sätt hur inte bara talang och tiden man lägger ner på skrivandet har betydelse för att lyckas, utan även inställningen till sin text. 

Att bli jämförd med de fantastiska pedagoger som får Guldäpplet är något jag aldrig trodde att jag skulle bli. Dessutom med hänvisning till en av de texter jag själv hänvisar till oftast och med en så stark tolkning av texten. Strålande! Chokladen är på väg och kommer förhoppningsvis fram innan jul.

Tack till alla som tog sig tid att delta i tävlingen och som skickade in så underbara bidrag! Det var smickrande att se hur många det var som gillar mina inlägg och får inspiration av dem. Jag önskar att jag hade kunnat ge er alla priser. Och på återseende!

Dolt förflutet av Thomas Karlsson och Lennart Guldbrandsson

Lennart Guldbrandsson, författare, lektör och föreläsare

På min blogg hittar du över 200 inlägg med skrivtips.

Jag har publicerat över tjugo böcker, inklusive ett antal om att skriva. Du kan få två av mina böcker gratis. Min senaste bok är Dolt förflutet som nominerades till Selma-priset.

Om du vill ha hjälp med dina berättelser eller din fackbok, hör av dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *