Trots att många behöver arbeta hemifrån och trängas med familjen – och att ekonomin är på väg neråt är det inte allt som blir sämre på grund av den rådande pandemin.
Den närmaste tiden kommer jag att höras på många fler ställen än tidigare. Här är två stora exempel.
Skrivpepp-podden

Är du sugen på att komma igång med skrivandet? Det var min sambo Matilda också. Därför gjorde vi ett experiment: hon skriver 10 minuter varje dag och därefter diskuterar vi hur det har gått och vad hon kan tänka på inför nästa dag. Nu skriver hon som aldrig förr, både vad gäller kvalitet och kvantitet.
De samtalen har vi spelat in sedan dag 1. Från och med den 25 april 2020 kan du få lyssna på vad vi pratade om. Vi har kallat det Skrivpepp-podden.
Häng med, du också, genom att bara lyssna, genom att skriva 10 minuter varje dag, eller genom att ställa frågor, antingen via mejl eller via Facebook-sidan för Skrivpepp-podden. RSS-flödet för podden finns här. Så snart den kommer igång kommer den också finnas på andra poddplattformar. Du kan också gå till fliken ovan för att höra alla avsnitt.
7 oumbärliga intrigverktyg
Med tanke på att så många inte kan ta sig till skrivkonferenser just nu äger en stor digital skrivkonferens rum den 16-17 maj. Läs mer här. På den konferensen kommer jag att prata om 7 oumbärliga intrigverktyg i en drygt timmeslång föreläsning. Resten av programmet verkar också mycket intressant. Anmäl dig här.
Men redan nu kan du få se mig prata om intriger i en drygt 15 minuter lång intervju med Ann Ljungberg, där jag berättar om tre olika sätt att bygga intriger.
Det här är uppstarten inför min kommande bok om intriger, del tre i serien om de åtta storheterna. Eftersom Författarens strukturbok snart är färdig för tryck kommer jag snart skriva mer om intriger.
Annat att göra
Det finns gott om andra saker att göra, om du har för mycket tid och är uttråkad. Här är några förslag:
- här tipsar jag om 5 saker du kan göra under semestern
- 99 goda nyheter du kanske inte läste under 2019
- ovanliga och häftiga historiska personer finns här
- tips på långläsning finns här och här och här och här:
- lista över saker du kanske inte visste och saker du kanske trodde var sanna och artiklar med kuriosa:
- YouTube-serie med intressanta frågor:
- aktuella digitala frågor
- saker att göra under lång tids karantän
- Litteraturbankens alla titlar
- mina ”dagens visste du?”
Och den 25 april kommer som sagt Skrivpepp-podden.

Lennart Guldbrandsson, författare, lektör och föreläsare
På min blogg hittar du över 250 inlägg med skrivtips.
Jag har publicerat över tjugo böcker, inklusive ett antal om att skriva. Du kan få två av mina böcker gratis. En av mina senaste böcker är Dolt förflutet som nominerades till Selma-priset och finns som ljudbok, inläst av Tomas Norström, på Bokus, Adlibris. Naturligtvis finns den också på Storytel, Bookbeat, Nextory och Biblio.
Om du vill ha hjälp med dina berättelser eller din fackbok, hör av dig.