Vilka är dina främsta resurser?

Hur gör man kartor? Det är bara en av många saker som det finns andra som har kurser i, till exempel Brandon Harris kurs (klicka på bilden för länk).
Hur gör man kartor? Det är bara en av många saker som det finns andra som har kurser i, till exempel Brandon Harris kurs (klicka på bilden för länk).

Har du ofta problem att hitta namn på personer och platser?

Funderar du på var man hittar olika psykologiska termer eller sjukdomar – eller bara namn på känslor?

Behöver du en ordlista över juridiska begrepp?

Jag också. Ganska ofta dessutom.

Det är lätt att googla fram många av de här sakerna, och jag tycker nog att man ska göra rejäl research själv, snarare än att enbart ställa enstaka frågor i något forum, men ibland vill man bara ha en plats att börja som inte bara är en tom sökruta. Det var för att fylla det behovet jag påbörjade sidan Resurser för författare här på min webbplats för ett par år sedan. Tanken var inte att tjäna pengar, utan att samla sådana länkar och böcker som jag själv återkom till gång på gång. I dagsläget är det flera skärmlängder med länkar och tips. Jag har fyllt på den efter hand. Senast lade jag till en guide för hur man gör bra kartor.

Trots längden är den här sidan alldeles för kort! Det beror på att ingen människa kan hålla koll på alla resurser som finns där ute. Så vilka andra ämnen tycker du att jag borde ha med? Och hur kan den bli ännu bättre för just dig?

Återigen, du hittar sidan på följande adress:

https://elementx.se/resurser-for-forfattare/

Eller genom att klicka på fliken ovan.

Tipsa mig så krediterar jag dig i listan.

Låt oss hjälpas åt att göra listan över resurser mindre inkomplett.

Lennart Guldbrandsson, författare, lektör och föreläsare

På min blogg hittar du över 100 inlägg med skrivtips.

Jag har publicerat över tjugo böcker, inklusive ett antal om att skriva. Du kan få två av mina böcker gratis.

Om du vill ha hjälp med dina berättelser eller din fackbok, hör av dig.

2 svar på ”Vilka är dina främsta resurser?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *