10 tips för att leva på din kreativitet

10 tips för att leva på din kreativitet
10 tips för att leva på din kreativitet

Drömmer du om att förvandla din kreativa hobby till ditt yrke? Eller undrar du om det överhuvudtaget går, trots vad folk i din omgivning säger?

I den här boken får du handfasta råd av tre proffs. Författaren Kim M. Kimselius, lektören Lennart Guldbrandsson och bokutgivningscoachen Kristina Svensson avslöjar de hemliga knepen för att kunna arbeta med det de älskar att göra. Hur får man en stadig inkomst? Vad är den viktigaste förutsättningen för att bli riktigt produktiv?

Tillsammans har bokens författare 37 års erfarenhet från bokbranschen, se även Tre hattar. Boken är en slags uppföljare till 10 misstag författare gör som kom ut 2016.

Köp boken här eller här.

Omdömen om boken

Den här boken är lämplig läsning för den som drömmer om att skriva en bok. Den är skriven av tre entusiastiska inspiratörer […] Deras egna erfarenheter varvas med handfasta praktiska råd. Huvudsyftet med boken är dock inte att ge råd i själva skrivprocessen. Till det finns det andra handböcker. Här handlar det mest om att få skribenter in spe att med realism reflektera över sina drömmar och ställa sig frågor som: Hur blir jag kreativ? Hur passar skrivandet in i min nuvarande livssituation? Hur marknadsför jag mina verk? Vad kan jag ta betalt för mitt arbete? En ärlig och frejdigt skriven bok som ger perspektiv på drömmen om att skriva och vad det innebär att bli författare.” (BTJ-häftet nr 18, 2017, Lektör Jonas Herrlin)

”Detta är andra boken i serien Tre hattar. Precis som med tidigare böcker i serien, blir man inte besviken när man öppnar 10 tips och börjar läsa.

De tre författarna går igenom flera tips för dem som drömmer om att kunna arbeta med sin kreativa hobby. Råden som ges kan appliceras på skrivande och mycket mer än så, som t.ex. måleri, fotografi osv. Det täcker verkligen allt en kreativ person behöver tänka på för att kunna livnära sig på det. Hur man blir mer produktiv, hittar sin egen kreativa nisch, hanterar dåliga tider och marknadsför sig rätt är ett urval av saker som tas upp i boken. Författarna lyckas också belysa ämnet inkomst och ekonomi (som är det jag som kreativ person tycker är mest ointressant) så att läsaren vill veta mer.

Boken är intressant, lärorik och berättar om sitt ämne så att jag som läsare blir både lycklig och inspirerad av att läsa den. Rekommenderas till dem som har drömmen att leva på sitt författarskap, men även till konstnärer, fotografer etc. Läs den! Det kommer att visa att det inte alls är omöjligt att leva på ett kreativt yrke.” (Karin Sallander)