10 misstag författare gör

Tio misstag författare gör
Tio misstag författare gör

Misstag kan vara dyra, onödiga, roliga eller en förutsättning för att man ska lära sig.

I boken 10 misstag författare gör delar författaren Kim M. Kimselius, lektören Lennart Guldbrandsson och bokutgivningscoachen Kristina Svensson med sig av sina och andras värsta och bästa grodor för att du ska kunna undvika åtminstone några av misstagen.

Vem av oss blev blåst på ersättningen för sin första bok? Vem tappade underbyxorna på väg till en intervju på bokmässan? Vem är sådan perfektionist att boken aldrig blir klar?

Tillsammans har bokens författare 37 års erfarenhet från bokbranschen, se även Tre hattar.

Köp boken här eller här (ebok), eller här eller här (tryckt version).

Uppföljarna 10 tips för att leva på din kreativitet kom 2017 och 10 sätt samarbete lyfter din kreativa karriär kom 2018.

Omdömen om boken

”I lättsam förpackning och avskräckande syfte, redovisar de sina och andras felsteg i branschen. Det är ett roligt grepp och nog blir man nyfiken när ”Deltar i en novelltävling” och ”Skriver det du tror förlag vill ha” presenteras som misstag författare bör undvika. Bokens styrka är dess aktualitet, den självklara hemvisten i 2010-talets kultur- och medieklimat. Här finns inspiration och vägledning att hämta för den som vill börja skriva, bli klar med sitt bokprojekt, publicera sig på rimliga villkor och nå sin målgrupp.” (BTJ-häftet nr 24, 2016, Lektör Maria Nyman)

”Hej, Tre hattar. Det var ett nöje att få läsa er generösa bok. Jag lärde mig mycket nytt (om bokmässan, egenutgivning, förlagsbranschen etc) och det var spännande och underhållande att få följa era personliga vinklar. Lättläst, informativ, rolig och varierande. Tack! Med vänlig hälsning Matilda Brasch, svensklärare och hobbyskrivare”

”Den är svår att släppa! Bra, lagom långa kapitel och många konkreta råd med personlig touche.” ()

”Jag har läst boken så jag kan varmt rekommendera den.” (Eje Snygg)

””10 misstagsboken” som jag köpte av Lennart i går är helt klockren! Massor av fiffiga tips att undvika fällor!” (Sandra Petojevic)

Boken är jättebra! Jag läste den och lärde mig. Tack för att ni skrev boken!” (Irma Ellioteer)

”Det här en bok för alla som är på gång att starta sin författarkarriär, eller som redan gett ut en och annan bok, har glädje av. Själv läser jag, skrattar och får i nästa stund en tankeställare. En personligt skriven bok som borde stå i alla (egenutgivande) författares bokhylla.” (Iréne S Räisänen)