Skriv som ett proffs

"<i

Hur får du din bok såld? Skriv som ett proffs!

Köp boken här. Eller här.

En av tre svenskar drömmer om att skriva en bok. Vill du bli en av dem som skriver klart och dessutom får boken såld? Det enklaste är att göra som proffsen:

√ välja idéer med omsorg
√ lägga upp texten så att den blir effektiv
√ hitta bokens kärna
√ ta hjälp av andra
√ marknadsföra på rätt sätt

Denna enkla, underhållande guide innehåller massor av tips som du kan återkomma till gång på gång under ditt skrivande. Lär dig hemligheterna, genvägarna och tricken som författare har använt i flera hundra år, tillsammans med flera nya verktyg som faktiskt fungerar.

Läs hela innehållsförteckningen här.

Skriv som ett proffs är Lennart Guldbrandssons tionde bok.

Den kom ut på Bok- & Biblioteksmässan 2014, och går att köpa här och här! Kontakta Lennart Guldbrandsson för mer information.

Läs en intervju om boken här. Och läs en intervju om författaren Lennart Guldbrandsson här.

Citat ur recensioner av Skriv som ett proffs

”Lennart Guldbrandsson skriver lättläst, underhållande och initierat om ämnet. Skriv som ett proffs! är en gedigen och behändig handbok som med fördel kan användas av såväl allmänt intresserade som av elever på olika utbildningar och skrivarkurser.”

(BTJ:s recension, Henric Ahlgren, Häftepos 15106010)

”Jag sträckläste boken, det gick inte att sluta när jag väl börjat läsa. Författarens röst bär tydligt genom hela boken och det känns som om han talar direkt till mig, inte som en hotfull lärare, utan som någon som vill hjälpa mig att göra den bästa bok jag någonsin har åstadkommit. […] En bok jag varmt rekommenderar. Kanske något att ge bort, eller önska sig i julklapp?” (Kim M. Kimselius)

”En klok, smart och snabbläst handbok som jag rekommenderar alla som skriver på sin första skön- eller facklitterära bok. Läs den och förverkliga din bokdröm!

Skriv som ett proffs är en godispåse för alla som drömmer om att bli författare. Boken innehåller alla godsaker som du behöver för att komma igång på allvar. En lättläst karamell för alla skrivsugna! (Lotten Skeppstedt, produktansvarig Type & Tell, f.d. förlagsredaktör Bonnierförlagen)
Lennart har mångårig erfarenhet av att arbeta som lektör och skrivcoach. Och han vet vilka verktyg som fungerar! I den här boken delar han generöst med sig av hemligheterna, genvägarna och tricken som författare har använt i flera hundra år. Men Lennart gör det på sitt alldeles speciella sätt – och framför gör han det så att det blir både enkelt och underhållande! När deltagarna på mina skrivkurser ber mig om en litteraturförteckning på böcker som handlar om skrivandet säger jag att det räcker för dem att läsa en bok – och det är just Lennarts ”Skriv som ett proffs”!”
(Birgitta Backlund
)
”Tack för en mycket bra bok! Bred, bra struktur och lätt att ta till sig. Innehåller ”lite om mycket”. Tjänade ett gott syfte och fick mig inspirerad till att åter gå in i skrivandet.” (Malin Hammarberg‎)

”Trots att boken är faktaspäckad är den lättläst, bitvis rent av spännande, och förklaringarna ges med tydliga och belysande exempel.  I slutet finns ett  faktaregister, som gör det lätt att gå tillbaka och läsa om vissa avsnitt och det kommer man att vilja göra många gånger.” (Christina Gustavson)

”Tack för en inspirerande bok! Fick mycket bekräftat och en del ny kunskap.” (Rune Westergård)

”På en hylla låg det böcker om skrivande, jag lånade två av dem med hem, den ena Din bok (från 2014).
Sträckläste den i efterm., fantastiskt bra bok, vill inte släppa den ifrån mig. Lättläst, lärorik, innehållsrik.. […] Jag skulle vilja äga den och läsa om den, om och om igen och igen.” (Ingrid Rindell)

”Boken är visserligen främst riktad till den som ska skriva en bok, men de flesta tips kan omvandlas till bloggandet. Den är lättillgänglig, tydlig och strukturerad. Precis som ett recept. En skopa X och två nypor Y. Typ. Som jag gillar, haha. Författaren beskriver t ex tänk’et kring att man ska skriva trovärdigt med Djungelboken som exempel. ’Man kanske köper grundidén om att Bagheera ska föra Mowgli till människobyn, men inte att de liftar sista delen av vägen med ett flygplan…’. Haha, väldigt tydligt.” (Lena, på bloggen Gott för själen)

”Jag har träffat Lennart Guldbrandsson vid två tillfällen och intrycket är en inspirerade, entusiastisk och intelligent person. Den energi som Guldbrandsson då förmedlade lyser även igenom i bokens text, som är rapp, humoristisk och kärnfull.

Då jag har gett ut böcker i egen regi, så har jag läst några handböcker i ämnet tidigare och jag kan bara säga att den här boken hade jag önskat att jag hade haft för fem år sedan. Det hade förhoppningsvis besparat mig en hel del kontraproduktiva råd från böcker som jag nu har slängt. Frågan är om jag hade haft förmågan att ta till mig de här råden då, vissa kanske kräver att man slagit huvudet några gånger i väggen själv först, innan man inser att de är värdefulla?

Boken tar ett helhetsgrepp på både skrivprocessen, att ge ut sin bok samt marknadsföring, och allt på ett sätt som är lätt att förstå och ta till sig. Tonen är personlig och trevlig. Mer än en gång rycker det i mungiporna. Den här boken kommer jag att ha kvar.” (Annah Nozlin)

”Tack Lennart för ett ex av din bok “Skriv som ett proffs!” den är fylld med praktiska och välbeskrivna tips som är intressanta både för läsare och alla som drömmer om att skriva bok!” (Dr Mathias Klang)

”★★★★★ Mycket bra bok med många praktiska tips om hur man skriver en bok, och får den publicerad. Som författare, har jag haft mycket nytta och nöje av boken.” (Henrik Mårtensson)

Sex klackar av Pia Widlund.
Sex klackar av Pia Widlund.

”Det är värdefulla tips genom hela skrivprocessen om allt från hur man bygger upp texten, vad man skriver om, tema, dialoger och ett suveränt kapitel om hur man bearbetar boken. Han skriver även om lektörer, förlag och marknadsföring. Jag önskar att jag hade köpt och läst den här boken för 2 år sen, då kanske man hade blivit uppringd av något förlag, haha.” (Pia Widlund)

”Jag tyckte om upplägget och innehållet i boken. Läste först igenom hela. Den är lättläst. Sedan gick jag tillbaka och läste vissa avsnitt om igen. Man kan använda den som en uppslagsbok efteråt. Mycket bra.” (Agneta Nordenskjöld)