Kommande böcker

Kommande böcker

Det här är de böcker jag arbetar på just nu.

Författarens strukturbok

Struktur (eller dramaturgi, disposition, komposition eller upplägg) är en stor sak när man skriver. Ju tidigare man inser det som författare, desto lättare har man att hitta sina läsare. Inte nog med att struktur hjälper till att göra texten så tajt som den kan bli − den kan också hjälpa en att komma på vad man ska skriva om härnäst (med andra ord vara ett botemedel mot skrivkramp).

Men vilken struktur ska man välja och hur ska man tänka? Det visar sig att väldigt många tänkare och litteraturvetare och författare genom historien har presenterat olika idéer. Dessutom kommer jag att ta upp ursprunget till olika begrepp som har med struktur att göra: in medias res, obligatoriska scener, hjältens resa (och hjältinnans resa!) med flera! Jag lovar att du kommer att se på struktur helt annorlunda efter att du läst boken.

Försommaren 2017

10 tips för att leva på din kreativitet

Bok 2 i serien Tre hattar, där jag, Kim M. Kimselius och Kristina Svensson ger tips för att fokusera på din kreativitet, prioritera din tid och höja din inkomst. Tillsammans har bokens författare 37 års erfarenhet från bokbranschen. Boken riktar sig framförallt till författare, men de flesta tipsen fungerar lika bra för andra kreativa yrken såsom fotografer, konstnärer eller småföretagare rent generellt. Uppföljare till 10 misstag författare gör.

Sommaren 2017

Ekonomi för barn (arbetstitel) – med Julian Brasch

Hur blir man rik? Varför betalar man skatt? 11-årige Julian Brasch ställer frågor om ekonomi till sin pappa. Med roliga teckningar och enkelt språk.

Sommaren 2017

Författarens intrigbok

Hösten 2017

Författarens rollfigursbok

Tillsammans med Ina Nes.

Våren 2018

Senare

Under 2017 kommer en bok om hur man skriver erotik, i samarbete med Maria Malwora, en thriller/deckare och en fackbok om anonymitet och pseudonymer. Dessutom ger jag och en kollega ut böcker på förlaget Deckarhyllan.

Tidsangivelser är ungefärliga, beroende på övriga uppdrag.