Mina tjänster

Lektör | Spökskrivare

Visst kan alla skriva! Men alla gör det inte professionellt. Själv började jag min bana som betald författare 2001 med att läsa andras texter och ge råd om hur texterna kunde bli bättre. Då hade jag redan gått flera skrivarutbildningar och arbetat intensivt med det skrivna ordet under många år. Sedan dess har jag blivit en av Vulkans mest omtyckta lektörer, med många återkommande författare.

Numera skriver jag alla möjliga sorters texter: skönlitteratur, artiklar, utbildningsmaterial, film, reklam och mycket annat. Jag har över tjugo böcker publicerade, varav flera som spökskrivare. Den tionde boken, Skriv som ett proffs, kom ut på bokmässan 2014. Den går att köpa här och här! (Läs en intervju om den här.) Jag har hittills gett ut tre böcker om att skriva och leva på sin kreativitet med mina kollegor Kim M. Kimselius och Kristina Svensson under namnet Tre hattar. Min tjugoandra bok, Dolt förflutet, skrev jag tillsammans med Thomas Karlsson. Den nominerades till Selmapriset.

Mina kurser och föreläsningar om att skriva uppdateras ständigt, trots att jag har ett bra grundmaterial i boken Manusförfattarens guide.

En nästan fullständig lista över mina tidigare böcker och andra verk finns här.

Läs en längre intervju med mig på Booqla.

Sedan flera år bloggar jag här, numera varje onsdag.

Tidigare, mellan 2008 och 2016 bloggade jag här. Bland de mest uppskattade inslagen på den bloggen är mina inlägg om att skriva. Numera finns också boken Manusförfattarens guide publicerad under fri licens på min blogg.

Har du kört fast och vill ha hjälp med dina texter? Har du en idé till en text, men inte tid, lust eller kompetens att skriva den? Då kan jag hjälpa dig. Hör av dig via mail till lennart@elementx.se, eller via telefon 070 – 207 80 05.

Prislista

Priserna baseras till stor del på Svenska författarförbundets tariff.

Enklare konsultationer, till exempel bolla idéer eller skriva/korrekturläsa kortare texter. Timspris: 700 kr + moms
(för varje påbörjad timme)
Heldagsarbete, till exempel föreläsning/workshop eller skriva lite längre texter. Dagspris: 5 000 kr + moms
(samt eventuell ersättning för resa och boende)
Stora projekt, till exempel att spökskriva en bok, att skriva flera kortare texter löpande eller att driva återkommande utbildning. Kontakta mig för paketpris.
Kontakta mig
Telefon: 070-207 80 05
lennart@elementx.se

Jag är erfaren, snabb och kan göra dina texter bättre.