Går du längst ut på grenen?

När du skriver, följer du då stammen, där det är tryggt att klättra, eller tar du dig ut på grenarna, där det visserligen är mer riskabelt att klättra, eftersom… det är ju där frukterna finns?

För min del brukar jag skriva ett synopsis så att jag vet vart det ska sluta, *men* jag lämnar vissa luckor i det och försätter mig medvetet i svårare problem, för att jag ska bli tvungen att komma på bättre saker än vad jag trodde att jag skulle komma på. Ibland får jag backa, men oftast lyckas jag komma på geniala saker som jag aldrig hade kommit på om jag inte hade tvingat ut mig själv på den där grenen.

Så hur gör du?

(Ovanstående bygger på ett citat av Frank Scully.)

Lennart Guldbrandsson, författare, lektör och föreläsare

På min blogg hittar du över 100 inlägg med skrivtips.

Jag har publicerat över tio böcker, inklusive tre om att skriva. Du kan få två av mina böcker gratis.

Om du vill ha hjälp med dina berättelser eller din fackbok, hör av dig.

2 svar på ”Går du längst ut på grenen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *