Framgång innebär inte att aldrig göra misstag

Robert A Heinlein
Robert A Heinlein

När jag har mina skrivkurser brukar jag prata om vikten av att välja en fantastisk bokidé, och det kan förstås orsaka en del press. Det är lättare att bara se vad som händer, och sluta att skriva när det blir jobbigt, eller nöja sig när det inte är så många som läser texten. Men är det tillfredsställande?

Jag vill hävda att man inte lär sig lika mycket om man inte skriver klart sina texter och att en text som inte läses inte når sin fulla potential.

Nu kanske du skriver för skrivbordslådan eller för ditt höga nöjes skull – och det säger jag inget om. Jag gör det själv ibland. Men om du är intresserad av att bli läst, och om du vill bli klar med dina texter, då är det en stor fördel om du klarar av den där pressen. Självförtroende gör det lättare, men också tålamod. Det är därför mitt visitkort har Robert A Heinleins 5 regler för att bli en framgångsrik författare på baksidan. Om du inte läst Heinleins regler tidigare finns de här. Inget av de stegen handlar om att aldrig göra misstag, utan att tålmodigt köra vidare med självförtroende. (Min egen text om självförtroende finns här.)

Så nu är frågan vilka misstag du är beredd att göra för att bli framgångsrik.

Lennart Guldbrandsson, författare, lektör och föreläsare

På min blogg hittar du över 100 inlägg med skrivtips.

Jag har publicerat över tjugo böcker, inklusive ett antal om att skriva. Du kan få två av mina böcker gratis.

Om du vill ha hjälp med dina berättelser eller din fackbok, hör av dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *